Over mij

Even voorstellen

Van een uit de hand gelopen hobby 25 jaar geleden tot een micro zuurdesembakkerij nu zitten heel wat jaartjes…. Na bijna 10 jaar de foodtrucks DailyDog en Where’s the Beef? te runnen kwam toch het verlangen terug om weer zuurdesembroden te gaan bakken. Tijdens de Covid-periode ben ik weer aan de slag gegaan met testen, desemculturen ontwikkelen en vooral héél veel brood bakken. Het kompas werd bijgesteld, de koers verlegd. Leren, stages lopen bij BakkerijSolinger en Bakkerij de Basis én hard werken.

Zuurdesembakkerij in de Zaanstreek

Vanuit de DailyDog HQ in Assendelft bak ik mijn brood, waar nu op zaterdagen de bestellingen opgehaald kunnen worden.

Binnenkort komt er de mogelijkheid bij om in Castricum je brood op te halen.

I.v.m. lange fermentatietijden is het fijn als je telkens op donderdag vóór 14:00 bestelt.

Alle aandacht

Ik bak brood met mijn eigen desem. Ik voed hem en geef hem de tijd. Want dan geeft hij het beste van zichzelf. Ik werk volgens oorspronkelijke, ambachtelijke technieken. Met de hand en op mijn zintuigen vertrouwend. Het deeg ‘lezen’, kijken, voelen, luisteren en proeven. 

Hoe minder ingrediënten, hoe meer smaak lijkt het wel. Daar ben ik van overtuigd. Ik kies mijn ingrediënten zorgvuldig en verantwoord. Ik ga hoofdzakelijk voor biologisch, steengemalen meel, omdat dat nog bomvol vitaminen en mineralen zit.

BV-emmetjes of andere kunstmatige toevoegingen? Niet nodig. De natuur heeft het niet voor niets zo gemaakt.

Bij BuurtBakkerijdeVos wil ik de oorspronkelijke, kleinschalige buurtbakkerij weer in ere herstellen. Dit is de plek waar je samenkomt en in contact komt met elkaar. Ik besteed veel aandacht aan het ambacht en de fermentatie. Ik bak alles op het laatste moment en verzeker hiermee de meest verse producten. De geur van versgebakken brood en zoete lekkernijen vult kort voor mijn openingstijd de ruimte en ik bak door tot de eerste klanten hun bestellingen komen ophalen.

Naar bestellijst